referendumul saraciei disperate


scris de în

2 comentarii

Logo-ul imanent al antidemocraticilor din Romania este insasi saracia. In ea sta forta lor si ei stiu. Iar comunistii o stiau si mai bine.

La intrarile in orasul meu de granita troneaza mari pancarte usliste gen ,,te urasc, mi-ai taiat pensia,,. Una dintre imaginile de pe postere este a unui batran cu figura de iobag exploatat. Meditam la credulitatea acesuit popor milenar sarac al carui cel mai mare defect nu este saracia in sine, ci specificul acestei penurii. Vorbim de o saracie lamentata, típata. Disperanta.  Popoare sarace mai exista, dar nimeni nu se plange si nu se autodispretuieste ca noi!

As prefera sa fim ca natíe de o saracie demna, constructiva. Sa o compresam si sa o sublimam in munca. PR-istii usl au diagnosticat corect profilul poporului roman: unor plangaciosi de mila proprie, unor defetisti le trebuia un scenariu al urii. Le oferi o proiectíe  a urii si dupa defularea colectiva, cea de pe 29, o vreme se vor potoli. Apoi candva, dupa vreo patru decenii ca in perioada 1948/1989?, se vor apuca din nou sa protesteze plangacios.

Problema noastra ca popor nu este ca gresim, ci faptul ca perseveram in greseala. Nu, pensiile nu va vor creste dupa ce vetí merge la referendum, naivilor.

2 comentarii

Tu ce crezi?